BEST~~

Posted in Uncategorized on April 4, 2010 by mimie shazlinda

Salam semua…alhamdulillah jumaat lepas selesai sudah kumpulan kami present video tu mendapat pujian dari cik aidah..syukur..abm juga telah selesai..pendek kata,semua keje dah settle la..lega yg amat..alhamdulillah

semalam ada renuion kecil2 la ngan member matrik..yg menariknya..kitorang buat reunion kat spa..best woo..bukan g buat massage ke sauna ke ape..kitorang attend kelas facial free je kat petaling jaya..1st time wt facial..hihik..best sgt kat spa tu..dia ajar cara2 cuci muka dengan betul,ajar pakai foundation,ajar pakai toner,masker tak lupa juga ajar cara berbedak dan berlipstick..syok sgt2..hihi

selama ni cuci muka suma main belasah je..x sangka ada cara die sume ek..hihi..yang paling syok masa pakai masker tu la(1st time pakai masker),pas pakai tu rasa kulit muka tegang,licin dan pejal sgt..bestnye..mana x nye..die guna produk harga beratus..x mampu kitorang beli..nama produk tu Mary Kay…mesti pernah dengar kan suma..

pas g spa kitorang g jalan2 kat mid…and then singgah umah lina dan zura…best sgt smlm..hope dapt jumpa korang lg..korang memang best!!

Alhamdulillah…

Posted in Uncategorized on April 1, 2010 by mimie shazlinda

Alhamdulillah..syukur sgt2 sebab boleh dikatakan semua assignment tekno ni dah selesai..setelah banyak sungguh rintangan,halangan dan masalah yang dihadapi akhirnya siap jugak asignment tekno ni,cuma tinggal sikit je lg video tu..farah yang buat..sangat2 creative..caya laa fara..kagum gak tengok kekreatifan fara..Bahan maujud tu pon dah selesai..cuma tinggal nak print report ni je lagi..esok nak kena present video tu..harap2 cik aidah berpuas hati dengan hasil kerja kami..

semalam kami semua berkampung di bilik diana….berbincang tentang video.hmm nampak gayanya kami terpaksa tuka tema video kami..sbb nya..erm ada la..yang penting video tu memang best la….nak tahu best mcmana tggu la besok yer kawan2…

ni adalah ringkasannya..

ITEMS RESPON
Tajuk The Path to Success
Tema Kepentingan menguruskan masa
Objektif
  1. Untuk mendedahkan para pelajar bahawa pentingnya mengurus masa dengan bijak.
  2. Untuk membimbing para pelajar dalam membuat keputusan.
  3. Untuk mendedahkan para pelajar terutama mahasiswa/wi tahun 1 tentang gaya hidup serta dilema yang sering dihadapi oleh kebanyakkan mahasiswa/wi masa kini.
Masalah Pelajar gagal dalam menguruskan masa dengan bijak serta tidak pandai membuat keputusan dengan tepat.
Penyelesaian Masalah
  1. Memberi kesedaran kepada mahasiswa/si bahawa pentingnya mengurus masa dengan bijak terutama di universiti serta kesedaran dalam membuat keputusan.
  2. Kesedaran ini harap dapat dipupuk dan ditonjolkan melalui tayangan projek multimedia yang mengandungi teks, video, audio, animasi dan grafik dimana berkisarkan gaya hidup mahasiswa/si dimana objektif (yang dijelaskan diatas) dijadikan panduan untuk membina klip video ini.
Sasaran Penonton Keutamaan kepada mahasiswa/wi tahun I tetapi tidak terkecuali mahasiswa/wi tahun II, III dan IV.

____________________________________________

Asignment tekno lagi..

Posted in Uncategorized on March 28, 2010 by mimie shazlinda

Post kali ni nk cite pasal asignment alat bantu mengajar tu…Alhamdulillah selasa lepas aku n my partner una eira dah pon berjaya menyiapkan 90%bahan maujud tu..cuma 10 percent tu tinggal nak hias2 je lagi..sekarang ni tggal report je lagi..alat yg kami hasilkan ni adalah simple but nice (maybe)..huhu..alat yg dihasilkan ni adalah berdasarkan addie model..addie model terbahagi kepada 5 step..so kami telah membahagikan bahagian masing2 dan Alhamdulillah malam ni aku dah siapkan report bahagian aku punya..cuma ada sket2 lagi yg xreti buat besok nak tanya una..Hopefully, bahan kami ni membantu kami utk dapat A+++ untuk subjek teknologi pendidikan ni..AMIN…

sakit…

Posted in Uncategorized on March 28, 2010 by mimie shazlinda

Ptg td kuar g mkn ngan kawan..tetiba rasa teringin nk makan cendol..kawan aku nk mkn abc..ttbe aku lak gatal g order fries..n kawan aku lak g order nasik goreng..so kami pon same2 la merasa suma mkanan ni…tp nasik tu ak try sikit jew..cendol+abc+fries+nasik=satu kombinasi makanan yg agak x kena….perut aku dah la sensitif..pas je stgh jam mkn terus rasa loya yg amat..on the way balik,tpaksa benti tepi jalan sb aku nk termuntah..adoyaiiii..aku ingat dah berakhir kat situ..rupa2nya mlm ni ada lg effect die..aku x leh tdo semalaman mlm ni gara2 sakit perut n muntah2 lg..letih dah ulang alik g toilet..huhuk..ngantok..nak tido..tp sakit perut..skg dah pukul 4.50 am..adeihhhhhhh..cepat2 la pagi..x larat dah mcm ni..yg peliknya kawan aku tu ok jer..x sakit ape pon..ternyata perut aku ni memang sensitif sgt2..dulu masa kecik2 penah sakit perut smpai muka jadi biru taw nk pengsan..operate pon penah taw sb sakit perut..sb tu aku ni kena beringat sket bila nk mkn sb perut aku pelik dari org lain..kala kat umah aku ni dorang dah cop tester makanan..kala mkanan tu x pasti elok ke x mak aku akan suruh aku try dulu..bila xde effect kat aku baru owg lain leh mkn..hahaha..sb kala mkanan tu x elok on the spot akan keluar balik..huhuk…

ABM…

Posted in Uncategorized on March 20, 2010 by mimie shazlinda

lama dah rasanya x update wordpress..maklumlah busy sket akhir2 ni..buat lab report..hehe..

Post kali ni nak cite pasal alat bantu mengajar.kali aku ber’partner’ ngan husna lg..pada mulanya kami nak buat ABM pasal subjek physics utk topic force and motion,tp memandangkan kekeringan idea untuk menghasilkan ABM yg menarik.jadi kami terpaksalah menukar idea..dan kali ni,confirm jadi punye..kami dah plan dan draf betul2 untuk buat subjek matematik topic penjelmaan. Pasal ape aku cakap confirm jadi..sb…….rabu lepas kami dah pon shopping barang nk buat ABM ni..beli kat pusanika je suma barang..hehe..

Tapi….tak sempat buat lagi sebab balik je dari shopping barang utk abm,aku n una terus mengedit gambar untuk video..edit2 bese2 je..bukan pro sgt pon bab edit2 nih..hehe.memandangkan dah nak malam terpaksalah pospone hari lain untuk buat abm tu..insyaAllah jika tiada aral melintang mggu ni juak kami siapkan..abm ni kena hantar next week..so sempat lagi nk buat..harap2 ABM yg kami hasilkan menarik dan memberi manfaat untuk para pelajar..

peNat..

Posted in Uncategorized on February 1, 2010 by mimie shazlinda

Salam semua..actually aku ngantok sgt2 ni.dek kerana men’stay up’ kan diri semalam semata2 nak siapkan tutorial kalkulus dan study nanofizik..al maklumlah arini ada kuiz..5% tuh…walaupun 5% je tp kene la berusaha kan kot2 la final nanti susah gile ke kan..besenye final macam tu lah…hati ni sgt x tenang sebernarnya..memikirkan keje yg berlambak2 dan midsem yg bakal menjelang tiba..lab report pulak tiada berkesudahan seperti air yg mengalir tidak kan putus..pergh ayat..hehe…ari khamis ni ada midsem statistik,isnin ni midsemĀ  kalkulus lak,kesemua subjek ni adalah 4 unit dan paling penting ianya adalah subjek MATEMATIK.arghhhhhhhh.x suka….nak x nak terpaksa la men’study’kan diri demi kesejahteraan result sem ni..dalam pada itu,tak lupa asignment persamaan beza dan terbitan yg agak banyak gak..adeihhh…kala free,free sgt lak..kala dah busy..mak aihhh..terover busy lak…hidup2…mcm ni la..yg penting hati kena kuat dan byk sabar….ak rasa aku kena tido kejap sblum merepek dengan lebih panjang,…kepada kawan2 semua…aku tahu kalian semua sedang pening dan risau seperti aku…bersabar la ye kawan2..jgn tension2 taw… best of luck to all of you…=) Doakan kejayaan bersama..

tanDA2 keMataNGan..

Posted in Uncategorized on January 31, 2010 by mimie shazlinda


Anda dapat bertenang dan bersabar seandainya hajat anda tidak tercapai. Anda mampu menyembunyikan perasaan anda yang luka dan tersinggung oleh seseorang dalam kumpulan dan berlaku sebagai biasa. Anda tidak merasa iri hati bila melihat orang lain dipuji dan disanjung.

Anda dapat menghadapi kebencian orang yang anda benar-benar merasa tidak sewajar dengan mereka. Anda mampu menguasai nafsu gelojoh walaupun anda ingin mendapat perkara yang anda fikir boleh dapat. Anda dapat menahan rasa sakit hati dan malu seandainya anda tidak dapat hidup setaraf dengan rakan sejawat anda yang lain.

Anda terus berlaku adil dan saksama walaupun suasana sekeliling menghalang maksud anda. Anda dapat menerima kritik atau salah faham orang tanpa memperbesar-besarkannya. Anda memandang jauh kedepan, umpamanya dengan sabar menangung kesusahan demi kepentingan masa depan, tanpa merasa resah, bimbang dan ragu.

Anda memberi persetujuan kepada pendapat- pendapat yang anda tidak setujui dalam perdebatan tanpa merasa sakit hati atau tidak senang. Anda berbahagia bersendirian dengan mempunyai satu kegemaran atau hobi yang benar-benar anda minati. Anda mengaku dengan jujur tidak tahu bila anda betul-betul tidak tahu, tanpa merasa malu.

Anda menghadapi orang-orang tua atau orang- orang yang lebih berpengaruh tanpa sentiasa berusaha untuk menimbulkan kesan-kesan negatif. Anda akan cuba melakukan sesuatu dengan sederhana bukannya berlebih-lebihan untuk menunjukkan bahawa anda dapat melakukannya dengan lebih sempurna. Anda dapat mendahulukan kepentingan orang lain walaupun anda tidak merasa senang kerananya.

Anda boleh berlaku wajar dan saksama terhadap orang-orang yang tidak anda sukai. Anda dapat mengujudkan rasa kasih-sayang, cinta atau boleh bersahabat tanpa mendapat tempat yang utama dalam hidup mereka.

Sekiranya anda lelaki, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan wanita tanpa berfikir bahawa anda adalah lelaki yang jadi idaman setiap wanita. Sekiranya anda wanita, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan orang lelaki secara jujur.